slider fundacja logo

Eryk Jan Grzeszczak (1932 – 2009) – Patron Fundacji Erbud WSPÓLNE WYZWANIA

patron fundacji erbud eryk grzeszczakWspółzałożyciel i pierwszy prezes spółki Erbud. Przez wszystkich, którzy go znali jest wspominany jako wytrwały, witalny, pracowity i konsekwentny człowiek. Poza pracowitością i witalnością wszyscy podkreślają jego zaangażowanie i dociekliwość oraz co najważniejsze – otwartość na młodych ludzi, na niemalże ojcowskie podejście do tłumaczenia im świata i pracy. Senior, jak dotąd jest nazywany w firmie jej założyciel, potrafił dostrzec talent i pomóc go rozwinąć. Uczył młodych ludzi pracy, odpowiedzialności, zaangażowania, dotrzymywania słowa i terminu. Znał wszystkich pracowników, nigdy nie zapomniał zapytać ich o dzieci czy rodziny. Do dziś w Erbudzie pracuje wielu jego wychowanków. Wielu z nich jest obecnie cenionymi menadżerami osiągającymi sukcesy w strukturach naszej firmy. Eryk Jan Grzeszczak był budowlańcem z krwi i kości, zbudował nie tylko wiele wspaniałych budynków, pomógł zbudować także wiele świetnych karier zawodowych i ułożyć nie jedno życie prywatne i rodzinne. Postanowiliśmy kontynuować jego dzieło i założyliśmy Fundację Erbud WSPÓLNE WYZWANIA. Fundacja poprzez profil działalności nawiązuje do zdolności mentorskich jej patrona. Jesteśmy przekonani, że doceniłby naszą inicjatywę i wsparł w codziennej pracy.