Współpraca z Domami Dziecka

Zasady nawiązania współpracy:

W celu nawiązania współpracy z Fundacją Erbud konieczne jest złożenie drogą mailową wniosku o nawiązanie współpracy. Jego pozytywne rozpatrzenia zależy od ilości posiadanych przez Fundację Mentorów mieszkających w pobliżu zgłoszonej placówki. Po pozytywnym rozpatrzeniu wniosku następuje proces weryfikacji podczas którego osoba odpowiedzialna za koordynację projektu przyjeżdża do placówki w celu przeprowadzenia rozmowy informacyjnej, omówienia szczegółów dalszej współpracy. Konieczne jest wówczas wypełnienie przez młodzież usamodzielniającą się ankiety dzięki której Fundacja będzie miała możliwość wstępnego poznania i zebrania podstawowych informacji na temat podopiecznych.

Podstawą powodzenia projektu jest pozytywne nastawienia do niego usamodzielniających się osób oraz opiekunów usamodzielnienia i pracowników placówki, w której obecnie przebywają. Zależy nam na pomocy osobom, które pragną wejść w samodzielne życie z niezbędnymi umiejętnościami i zasobami. Chcemy pomóc Państwa wychowankom zdobyć wiedzę i umiejętności poprzez ich udział w kursach podnoszących kwalifikacje zawodowe, np. kursy językowe czy prawa jazdy, dzięki czemu ich atrakcyjność na rynku pracy wzrośnie. Oferujemy pomoc w zależności od trudności jakie posiadają Podopieczni. Uważamy, że nie ma rzeczy niemożliwych, można osiągnąć wszystko czego się gorąco pragnie, czasami potrzeba tylko pomocnej dłoni i właśnie tą dłoń pragniemy wyciągnąć do Państwa Podopiecznych.

Wniosek o nawiązanie współpracy

Poniżej znajdą Państwo Wniosek o Nawiązanie Współpracy z Fundacją ERBUD WSPÓLNE WYZWANIA w ramach prowadzonego Programu RAZEM.

W celu nawiązania współpracy prosimy o przesłanie wypełnionego wniosku na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

wniosek w formacie PDF

kontakt z Fundacją ERBUD WSPÓLNE WYZWANIA dla przedstawicieli Domów Dziecka