• Fundacja Erbud

W piątek 12 kwietnia 2019 roku odbyła się trzecia już edycja Balu Charytatywnego zorganizowanego przez Fundację ERBUD. Podczas uroczystej kolacji podsumowane zostały działania Fundacji oraz przeprowadzona aukcja charytatywna. Całkowity dochód ze sprzedaży biletów oraz z licytacji zostanie przeznaczony na dalszą działalność Fundacji i wsparcie naszych podopiecznych.

Bal 2019 01

Lucyna Grzeszczak - Prezes Fundacji ERBUD Wspólne Wyzwania
im. Eryka Grzeszczaka podczas otwarcia III Balu Charytatywnego Fundacji

Coroczny Bal Charytatywny jest już tradycją Fundacji ERBUD. W tym roku wzięło w nim udział 225 gości.

Bal 2019 02

Przedstawiciele spółek Grupy ERBUD
(Małgorzata i Maciej Wróblewscy, Bartosz i Ilona Wiśniewscy, Mariola i Waldemar Zielińscy, Ewa i Remigiusz Kwiatkowscy)

Mieliśmy zaszczyt gościć pracowników naszej Grupy, przedstawicieli Zarządów spółek, partnerów biznesowych, przyjaciół, współpracowników i sympatyków Fundacji. Bal Charytatywny Fundacji ERBUD to okazja do uroczystego podsumowania osiągnięć Fundacji, zebrania dodatkowych środków na jej cele statutowe, a także zaangażowania społeczności ERBUDu we wspieranie dalszej działalności.

Bal 2019 03

Leszek Czyżewski i Lucyna Grzeszczak

Prezes Fundacji, Lucyna Grzeszczak w swoim wzruszającym przemówieniu, podkreśliła, że zależy jej na tym by sukcesywnie zwiększać liczbę punktów na mapie Polski, gdzie dociera Fundacja ERBUD ze swoimi programami edukacyjno-rozwojowymi. Gościem specjalnym tegorocznego Balu był Leszek Czyżewski dyrektor Placówki Opiekuńczo - Wychowawczej w Marwicy, w której Fundacja ERBUD prowadzi pilotażową edycję nowego programu Recepta na Sukces. Wspólnie z Prezes Fundacji podkreślili, że wartość przeprowadzonych inicjatyw związana jest przede wszystkim z wysokim merytorycznym przygotowaniem Fundacji do niesienia pomocy podopiecznym i wychowawcom domów dziecka.

Tematem przewodnim Balu był film, co znalazło swoje odbicie zarówno w scenografii miejsca, charakterze licytowanych przedmiotów, jak i części artystycznej. Aukcja charytatywna przeprowadzona podczas Balu pozwoliła na wylicytowanie przedmiotów o łącznej wartości 83 100 złotych.

Bal 2019 04

Dirk Biermann, Christoph Sitec i Andreas Schmitz – Członek Zarządu IVT GmbH

Wśród nich znalazły się między innymi sesja fotograficzna, pamiątkowe artystyczne zdjęcia znanych aktorów, czy udział w planie filmowym serialu kostiumowego „Korona Królów”. Wiele gorących emocji wzbudziła także licytacja medalu i koszulki Arki Gdynia (z podpisami zawodników).

Artystycznie wieczór umiliła Aleksandra Kopp, śpiewając „Dwa serduszka” z filmu „Zimna Wojna”. Z towarzyszeniem trio na klarnety i fagot, które współtworzy Andreas Schmitz, członek zarządu spółki IVT Weiner + Reimann GmbH. W tanecznej aranżacji do muzyki nieśmiertelnego zespołu Queen wystąpiła wspaniała Agnieszka Głowacka, członek Zarządu ERBUD S.A.

Bal 2019 05

Agnieszka Głowacka (w środku) w towarzystwie Grupy Dansinn by Malitowski